Mórahalom idén nyáron két alkalommal kapott meghívást a lengyelországi testvértelepülésen, Uniejówban szervezett nemzetközi konferenciákra. A 2017. július 06-10 közötti időpontra szervezett konferencia középpontjában az öko-beruházások, valamint a gyógyászati és kozmetológiai kezelések álltak. A rendezvényen Mórahalom képviselőin kívül részt vettek Ukrajnából, Grúziából, Lettországból, Finnországból és Olaszországból érkezett küldöttségek is.

A konferencián a vendéglátók és a meghívott vendégek bemutatták településük gyógyturisztikai kínálatát, valamint a gyógyvíz használatára alapozó beruházásaikat, innovációikat. Mórahalom kapcsán Csonka Csaba tartott látványos előadást városunk gyógyturisztikai szolgáltatásairól.

SONY DSC

SONY DSC

Az Uniejów-i testvérvárosi találkozó folytatásaként augusztus 24-28. között újabb mórahalmi küldöttség látogatott Lengyelországba. A találkozó fő témája változatlanul a turisztikai, termál-energetikai és egészségipari gazdasági együttműködés volt. Az öt napos rendezvényen a Mórahalomról szóló prezentációt Berta Zsolt mutatta be.

SONY DSC

SONY DSC

A konferenciasorozat kiemelt eseménye az Örmény nap volt, amelyen az örmény nagykövet, Edgar Ghazaryan is tiszteletét tette.

A hivatalos program mellett lehetőség nyílt a helyi barátságok és kapcsolatok ápolására, valamint új kapcsolatok kiépítésére is, melyek a jövőben településünk nemzetközi jelenlétét és ismertségét is pozitív irányban segíthetik. Ezúton is köszönjük lengyel barátainknak a felejthetetlen vendéglátást!

  1. szeptember 12-16 között Mórahalom látja vendégül testvértelepüléseit, köztük Uniejówból érkező vendégeket. A városunkban megvalósuló Projekt fő célja, hogy platformot biztosítson az európai munkaerő-vándorlással kapcsolatban olyan viták, tapasztalatcserék lefolytatására, melyek lehetőséget biztosítanak az európai polgárok számára álláspontjuk megfogalmazásra.