2016. július 24-28 közötti időpontra Mórahalom meghívást kapott a lengyelországi testvértelepülésen, Uniejówban szervezett nemzetközi konferenciára. A konferencia központjában a turisztikai fejlesztések, a gyógyturisztikai szolgáltatások, illetve a megújuló energiák korszerű és hatékony felhasználásának kérdései álltak. A rendezvényen Mórahalom képviselőin kívül részt vettek Ukrajnából, Grúziából, és Belorussziából érkezett küldöttségek is.Kapcsolódó programként a meghívóink tanulmányi kirándulásokat szerveztek, melynek keretében a küldöttségek megismerkedhettek az Uniejów-i termálfürdő felépítésével és működésével, a helyi geotermikus energiát hasznosító hőközponttal, valamint látogatásra került sor egy helyi termékeket hagyományos technológiával előállító húsüzemben is. A programmal egybeesett a Szent Jakab tiszteletére szervezett egyházi ünnepség alkalmához kapcsolódó virágkép elkészítése is, melyet az olaszországi Infior Italia szervezet képviselői készítettek.

KOnferencia

A „SPA medicine-eco-innovation, eco-investments” címet viselő két napos konferencia keretében a vendéglátók valamint a meghívott vendégek bemutatták településük gyógyturisztikai kínálatát, valamint megújuló energiaforrások használatára alapozó beruházásaikat. Mórahalom kapcsán Talmácsi István, városunk főépítésze tartott előadást jelenlegi adottságainkról és a tervezett fejlesztésekről.

A hivatalos program mellett lehetőség nyílt a helyi barátságok és kapcsolatok ápolására, valamint új kapcsolatok kiépítésére is, melyek a jövőben településünk nemzetközi jelenlétét és ismertségét is pozitív irányban segíthetik.